Användarna regerar i ny frågesports-app

Quizkey iPhone game screenshot

Utmana dig själv eller kompisarna i frågesport på svenska med nya iPhone-appen Quizkey. Förutom att svara på frågor kan du också lägga till egna frågor och bedöma de befintliga. I Quizkey är det användarna som formar spelet.

Är du ibland missnöjd med frågorna när du spelar quiz? I nya frågesports-appen Quizkey kan användarna själv lägga till egna frågor, samt gilla eller ogilla befintliga frågor. Impopulära frågor sållas automatiskt bort av det snillrika betygssystemet.

Redan i dag har Quizkey tusentals text- och bildfrågor i sin databas, fördelade på sex ämneskategorier. Och frågorna blir allt fler i takt med att användarna strömmar till och fyller på med nya frågor. Frågornas svårighetsgrad rankas utifrån hur många som svarar fel på dem. Ju svårare fråga, desto fler poäng får du för ett korrekt svar.

I Quizkey kan du spela själv i kamp mot klockan eller med tre liv. Upp till fyra spelare kan också utmana varandra över trådlöst nätverk eller Bluetooth.

Alla frågor sparas på telefonen så du kan spela även i nedkopplat läge. När du är uppkopplad synkar Quizkey en gång per dygn mot databasen så att du ständigt har färska frågor på lager.

Lägger du in egna frågor kan du via ditt användarkonto se realtisstatistik på hur andra spelare svarat på dina frågor, hur svåra frågorna är och om folk tycker att de är bra eller dåliga.

I kommande uppdateringar ska det även bli möjligt att:

  • spela mot varandra över internet
  • koppla på helt egna databaser, för företag som vill utbilda kunder eller personal, eller för studenter som vill tentaplugga ihop.

Quizkey kommer snart även för Android.

Quizkey är utvecklat av göteborgskillarna Patrick Fabrizius och Christian Andersson som tillsammans driver företaget Respondify.

Respondify är ett kunskapsbaserat IT-företag i Göteborg med konsultverksamhet inom mobil‐ och webbappar.